fredag 7 december 2012

När andra ljuset lyser...

På söndag är det andra advent och i det snötyngda Stockholm har man många möjligheter att komma i stämning genom att besöka olika julmarknader. Jag tänkte tipsa om några jag sett, men kommentera gärna med fler tips. Särskilt gäller det ju saker på gång utanför Stockholmsområdet - det är säkert massa på gång över hela landet.

Först ut är Poplin på Hökens Gata. Nina, Karolina, Märit, Elsa, Hannah och Thérèse utlovar ett himmelrike för dig som gillar vintage, retro, ekokläder och är mån om ditt unika uttryck. Vi talar miljövänliga och högkvalitativa julklappar, smakprov på vegetariskt julbord och vegan-godis.
https://www.facebook.com/events/374380655989625/

Vidare är det julmarknad i Filmstaden i Råsunda med matinévisning, Luciatåg, tomte och våffelkafé. Det kommer även att finnas loppis och försäljning bl.a. av filmsällskapen Thor Modéens vänner och Ekmansällskapet. Helt klart ett besök som borde locka den som gillar svenska films gyllene era!
https://www.facebook.com/events/525662090779784/

Slutligen är det, förstås som alltid, julmarknad på Skansen både lördag och söndag, med försäljning, servering och förstås varma brasor i stugorna. Så mycket mer traditionellt än Skansens julmarknad blir det nog inte, så det är ett utmärkt tillfälle att avnjuta lite tidlös jusltämning.

Så vad ska ni göra i helgen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar